spoon

Banyolu Börek

Buzluğunuzda,  daima hazır bulundurabileceğiniz bir börek. Misafir gelince fırına sürün 35- 40 dakika sonra çıtır çıtır börekleriniz hazır.




Malzemeler:

  • 1 paket yufka (benim tercihim üzerinde el açma yazanlarından)
  • 150gr. tereyağı veya margarin
  • 200gr. kadar beyaz peynir veya köy peyniri
  • Maydanoz
  • 1 yumurta sarısı
  • Yeteri kadar galeta unu
Yapılışı:


Yağı eritin, yufkayı tezgaha açarak erimiş yağdan 3-4 yemek kaşığı gezirip, fırçayla her yerini yağlayın. Diğer yufkayı da üzerine alarak yine aynı şekilde yağlayın. Sigara böreği gibi sekize bölün. Rendelenmiş ve maydanozu doğranmış peyniri geniş yere koyarak yuvarlayın. Diğer yufkalarıda ikişer kat olarak hazırlayın. 24 Böreğiniz oldu. Hemen pişirecekseniz börekleri suya daldırıp çıkarın (banyo yapsın), galeta ununa bulayıp tepsiye alın. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Börekleri buzluğa koyacaksanız, saklama kabına, ara katlara buz dolabı poşeti koyarak sıralayıp dondurucuya yerleştirin. Pişireceğiniz zaman, buzlu iken suya daldırıp, galeta ununa batırıp tepsiye dizin, buzlu iken ısınmış fırına sürün. İsterseniz üzerine yumurta sarısı da sürün, donarsa tekrar suya batırıp galeta ununa bandırabilirsiniz.

Not:
Galeta unu yoksa, yumurta sarısı ve çörekotu ile de yapabilirsiniz. Mutfakta çareler tükenmez.
İç malzeme olarak, patates, ıspanak, kıyma ve  tavuk kıyması koyabilirsiniz. Tabi bu malzemeler kavrulmuş soğan eşliğinde olmalı. En güzeli peynirlisi.
Bu böreği sıcakken servis edin, kalırsada saklama kabına koyarsanız yumuşar. Açıkta kalsın, peçete örtün.

Comments (0)

Yorum Gönder